Лідери ЄС погодили «коронавірусний» пакет економічної допомоги у €500 млрд

Лідери ЄС погодили «коронавірусний» пакет економічної допомоги у €500 млрд
Урядам країн ЄС через Фонд порятунку Європейського механізму стабільності буде надано 240 мільярдів євро дешевого кредиту

Хоча лідери країн ЄС «не по всіх пунктах тримаються одної думки», але мають «спільне розуміння, що треба шукати спільний шлях» виходи з кризи

Лідери ЄС погодили пакет економічної допомоги у розмірі понад 500 млрд євро і планують узгодити всі деталі щодо його використання до початку літа.

Про це повідомила канцлер ФРН Ангела Меркель після відеоконференції Ради Європи 23 квітня, повідомляє «Укрінформ».

«Наша мета - до 1 червня все має бути погоджено, тобто в травні всі елементи мають бути опрацьовані», - сказала Меркель.

Лідери планують опрацювати «архітектуру пакету солідарності», запропоновану перед Великоднем Єврогрупою. На думку Меркель, плану, названий Recovery Fund, має стати важливим інструментарієм швидкої та ефективної допомоги бізнесу.

Разом з тим канцлер зауважила, що хоча лідери країн ЄС «не по всіх пунктах тримаються одної думки», але мають «спільне розуміння, що треба шукати спільний шлях» виходи з кризи.

Як додає ВВС, угода, опублікована на сайті Європейської ради, зокрема, передбачає, що урядам країн ЄС через Фонд порятунку Європейського механізму стабільності буде надано 240 мільярдів євро дешевого кредиту.

У програму допомоги країнам на боротьбу з безробіттям і кризовими ситуаціями буде закладено 100 мільярдів євро. 200 мільярдів євро буде виділено на кредити для малого і середнього бізнесу, який зазнав втрат через пандемію коронавірусу.

Раніше стало відомо, що Євросоюз виділить Україні 1, 2 млрд євро допомоги для боротьби з коронавірусом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: