Ляшко вимагає усунути Геруса від впливу на енергетику

Ляшко вимагає усунути Геруса від впливу на енергетику
 На думку Олега Ляшка, нині енергетикою керують вороги України, адже через імпорт російського струму наша країна фінансує державу-агресора

Через ініційований Андрієм Герусом імпорт російського струму вітчизняна енергетика опинилась в кризовій ситуації, - лідер Радикальної партії

Голову енергетичного комітету Верховної Ради Андрія Геруса необхідно усунути від впливу на енергетику, його дії призвели до колапсу в галузі. Про це заявив ексдепутат, лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

«Перше – треба Андрія Геруса усунути від впливу на енергетику. Друге – змінити керівництво НКРЕКП, яке сьогодні фактично проводить політику в інтересах наших конкурентів, знищуючи робочі місця українців», - сказав Ляшко.

Ексдепутат наголосив, через ініційований Андрієм Герусом імпорт російського струму вітчизняна енергетика опинилась в кризовій ситуації, потужності українських генеруючих підприємств обмежують, тисячі енергетиків і шахтарів можуть втратити роботу. На його думку, нині енергетикою керують вороги України, адже через імпорт російського струму наша країна фінансує державу-агресора і знищує власну енергетику.

«Сьогодні енергетикою керують вороги України і ідіоти, які не знають елементарних економічних законів. У нинішніх умовах забирати в українських шахтарів, енергетиків можливість працювати, заробляти – це злочин, за який вообще в тюрму саджати надо на все життя. Тому що це корупція, коли ми за свої гроші виводимо, забезпечуємо роботою закордонних наших конкурентів. Увесь світ бореться за свої ринки, за свої робочі місця. Сотні тисяч українців зараз вернулися в Україну. Де їм взяти роботу, коли ми віддаємо роботу конкурентам?», - сказав Ляшко.

Раніше народний депутат України, перший заступник комітету з питань енергетики і ЖКГ Олексій Кучеренко заявив, що імпорт російської електроенергії, пролобійований главою енергетичного комітету ВР Андрієм Герусом, привів до падіння промвиробництва та зростання рівня безробіття в Україні, а також повідомив, що на оптовому ринку електричної енергії проводяться підозрілі операції, на яких завдяки «схемі Геруса» заробляють близькі до нього компанії.

 Нагадаємо, імпорт електроенергії з Росії було відновлено з 1 жовтня 2019 року завдяки «поправці Геруса». Це призвело до проблем у вітчизняній енергетичній і вугільній галузях, зокрема обмеження потужностей українських енергопідприємств, внаслідок чого енергокомпанії і шахти зазнали збитків. Низка політиків розцінюють дії голови енергетичного комітету ВР Андрія Геруса щодо відновлення імпорту електроенергії з РФ як державний злочин.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: