МВФ до кінця року дасть Україні два транші на $2,6 млрд

МВФ до кінця року дасть Україні два транші на $2,6 млрд
21 грудня МВФ перерахував Україні перший транш кредиту на 1,4 мільярда доларів

Суми спланованих траншів рівнозначні – по $1,3 млрд

Нова 14-місячна програма кредитування МВФ для України Stand By передбачає виділення трьох траншів, зокрема двох на загальну суму $2,6 млрд – до кінця 2019 року.

Про це йдеться в останньому аналітичному звіті Фонду, повідомляє «Укрінформ».

Зокрема, у графіку запланованих переглядів виконання Україною умов програми, після яких виконавча рада Фонду ухвалює рішення про виділення наступного траншу, вказані три дати. Перша – 18 грудня 2018 року, коли нова програма Stand By для України була затверджена керівництвом Фонду з рішенням виділити $1,4 млрд як перший транш.

Виділення другого й третього кредитів за програмою передбачені після завершення переглядів МВФ, спланованих, відповідно, на 15 травня та на 15 листопада 2019 року. Суми спланованих траншів рівнозначні – по $1,3 млрд.

Нагадаємо, 18 грудня Виконавча рада МВФ затвердила нову 14-місячну програму кредитування Stand-by (SBA) для України на загальну суму 3,9 млрд доларів США. Водночас було ухвалено також рішення про дострокове завершення програми розширеного фінансування EFF для України.

21 грудня МВФ перерахував Україні перший транш кредиту на 1,4 мільярда доларів. Кошти перерахували до міжнародних резервів, які тоді зросли до 20,1 мільярда доларів.
Наприкінці 2018 року міжнародні валютні резерви України оновили п'ятирічний максимум.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: