Нацбанк планує пом'якшити вимоги щодо переказу валюти закордон

Нацбанк планує пом'якшити вимоги щодо переказу валюти закордон

Нацбанк планує спростити умови переказів коштів

Операції на суму до 150 тис. грн не потребуватимуть документарного супроводу

У Національному банку України оприлюднили проекти постанов, якими планується спростити низку обмежень на перекази коштів за кордон та здійснення інвестицій на іноземних фінансових ринках. Дані постанови мають забезпечити виконання закону Про валютну лібералізацію.

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

Зазначається, що спрощення валютних операцій для українців проходитиме у два етапи, адже у Нацбанку планують запровадити «перехідний період». При цьому, тривалість даного періоду не уточняється, а завершиться він після «стабілізації макрофінансової ситуації».

Зокрема, планується спростити процес інвестування за кордон. Так, громадянам та компаніям вже не потрібно буде отримувати індивідуальну ліцензію Нацбанку для купівлі акцій іноземних компаній, проте протягом перехідного періоду такі інвестиції будуть здійснюватись в межах встановленого електронного ліміту.

Також спростяться умови переказів коштів.

«Операції на суму до 150 тис. грн не потребуватимуть документарного супроводу, а нагляд за здійсненням операцій понад цю суму буде спрощений», — зазначають в Нацбанку.

Там також повідомляють, планують скасувати ліміти на перекази коштів громадянами за кордон за допомогою платіжних карток та збільшити ліміт на поштові перекази коштів з 300 євро до 10 тисяч євро.

«Також операції на суми до 150 тис. грн не потребуватимуть від юридичних осіб документарних підтверджень, які вони мають надавати зараз. В перспективі такий підхід буде розповсюджений на всі операції клієнтів банків з купівлі валюти на міжбанківському ринку», — додають в Нацбанку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: