Нацбанк продовжив вимогу про обов’язковий продаж 50% валютної виручки

Нацбанк продовжив вимогу про обов’язковий продаж 50% валютної виручки

З 7 лютого в Україні запровадять валютні пом’якшення

У Національному банку України повідомили, що продовжили вимогу про обов’язковий продаж половини валютної виручки, яку компанія-експортер отримує від продажу товарів або послуг за кордон, до 6 лютого 2019 року.

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

«Продаж буде здійснюватися без доручення клієнта і виключно наступного робочого дня після дня зарахування таких надходжень на розподільчий рахунок», — повідомили в Нацбанку.

На початку квітня 2017 року Нацбанк знизив частку отриманої експортером валютної виручки, яка підлягає обов’язковому продажу, з 65% до 50%. Наразі ж регулятор не став змінювати цей норматив.

Водночас, зазначається, що починаючи з 7 лютого в Україні запровадять валютні пом’якшення. Зокрема, буде спрощено здійснення інвестицій за кордон та купівлю валюти клієнтами банків.

Зазначимо, що в Україні діє нормативне правило, яке зобов’язує всі компанії, які отримують виручку в іноземній валюті (долари, євро, золото) продавати половину цієї виручки на міжбанківському ринку, обмінюючи її на гривні.

Це правило запровадили для того, аби у більшій мірі контролювати курс валют та уникати його різких та непередбачуваних скачків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: