Нардеп від «Голосу» пояснив, чому ДБР та БЕБ стали «ручними» органами влади

Нардеп від «Голосу» пояснив, чому ДБР та БЕБ стали «ручними» органами влади
За словами Железняка, репресії щодо бізнесу матимуть негативні наслідки як для економіки країни в найближчий час

Влада використовує ДБР та БЕБ для того, щоб тиснути на бізнес – Железняк

Репресивні дії податкових та правоохоронних органів щодо бізнесу відлякують інвесторів та знищують інвестиційний клімат в Україні. Про це заявив народний депутат Ярослав Железняк.

«Слуги народу» пробили фінт вухами, вони взяли старого голову податкової міліції, призначили головою цього нового органу і весь штат податкової міліції в 80 з чимось відсотків перевели до цього органу. Ці всі обшуки йдуть за участю Бюро економічної безпеки. Але це податкова міліція. Один орган – це ДБР у Єрмака, а інший орган тиску – це Бюро економічної безпеки. І они зараз виключно роблять те, що направляють ці два відомства для того, щоб тиснути на бізнес», – розповів Железняк у ефірі телеканалу «Україна 24».

За його словами, репресії щодо бізнесу матимуть негативні наслідки як для економіки країни в найближчий час, так і в довгостроковій перспективі, адже інвестори оминатимуть Україну.

«Одна із головних проблем, чому вони не хочуть працювати або інвестувати в Україну – це прямо цитую – «репресивні дії правоохоронних та податкових органів», – наголосив Железняк.

Раніше експерт Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин наголосив: нинішнім представникам влади варто пам’ятати, що вони не вічні, і припинити тиск на чесний бізнес за принципом «друзям – все, ворогам - закон».

Нагадаємо, на початку року прокуратура заблокувала рахунки самого потужного підприємства України з іноземними інвестиціями – «Арселор Міталл Кривий Ріг», за вимогою податкової служби. У компанії висловили обурення ситуацією і звернулися до суду, який ухвалив рішення на користь компанії.

Проте вже через місяць представники СБУ, БЕБ та Офісу генпрокурора провели обшуки на гірничо-збагачувальних підприємствах групи Метінвест у Кривому Розі, за тими ж вимогами податкової служби. У ході обшуків вилучили комп'ютерну техніку, через що частково була зупинена господарська діяльність підприємств.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: