НБУ виявив підозрілі операції клієнтів 35 банків

НБУ виявив підозрілі операції клієнтів 35 банків

Нацбанк направив правоохоронцям інформацію про підозрілі фінансові операції клієнтів

Національний банк України за 2019 рік направив правоохоронцям інформацію про підозрілі операції клієнтів 35 банків та 2 небанківських фінансових установ.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

«Станом на 31 грудня 2019 року до правоохоронних органів надіслано за результатами: перевірок з питань фінансового моніторингу - 24 листи з інформацією про підозрілі фінансові операції клієнтів банків та небанківських фінансових установ на загальну суму близько 29,2 млрд грн, 98,0 млн доларів США. Валютного нагляду - 18 листів про великомасштабні операції клієнтів банків щодо фінансових операцій на загальну суму близько 1,4 млрд грн, 1,12 млрд доларів США, 51,1 млн євро, 69,6 млн російських рублів, 48 млн злотих», - йдеться в повідомленні НБУ.

Також упродовж 2019 року надіслано чотири повідомлення про підозрілі фінансові операції до Національного антикорупційного бюро України, а також на підставі статті 9 Закону України «Про боротьбу з тероризмом» - один лист до Служби безпеки України. Здебільшого надана правоохоронцям інформація стосувалася проведення клієнтами банків/небанківських фінансових установ фінансових операцій, характер або наслідки яких дають підстави вважати, що вони можуть бути пов’язані з виведенням капіталів, легалізацією кримінальних доходів, конвертацією (переведенням) безготівкових коштів у готівку, здійсненням фіктивного підприємництва, уникненням оподаткування тощо.

Зазначимо, за 2018 рік Національний банк направив правоохоронцям інформацію про підозрілі операції клієнтів 50 фінансових установ.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: