Німецькі екологи вимагають не допустити запуску «Північного потоку – 2»

Німецькі екологи вимагають не допустити запуску «Північного потоку – 2»
Останню трубу газопроводу «Північний потік – 2» було зварено на початку вересня
Фото: sputnik.md

Екоактивісти вважають, що запуск газопроводу суперечить політиці Німеччини зі скорочення використання викопного палива

Некомерційна організація із захисту навколишнього середовища Deutsche Umwelthilfe (DUH) направила запит до Федерального відомства із судноплавства і гідрографії Німеччини з вимогою оцінити вплив «Північного потоку – 2» на екологію та переглянути видані раніше дозволи. Про це повідомляється на офіційному сайті організації.

У DUH наголошують, що викиди вуглецю, спричинені експлуатацією «Північного потоку – 2», будуть офіційно оплачуватися з бюджету Німеччини. Екологи планують віднайти законні методи запобігти запуску найбільшого в Європі проєкту, пов'язаного з викопним паливом.

«Північний потік – 2» не можна запускати без аналізу його подальшого впливу на клімат. Експлуатація газопроводу призведе до гігантських викидів парникових газів, що суперечить кліматичних цілям Німеччини в рамках Паризької угоди з клімату», – вважають представники організації.

Зазначимо, що це не перша спроба екологів DUH перешкодити реалізації проєкту. Так, у червні активісти наполягали на тимчасовій зупинці прокладання трубопроводу для оцінки його впливу на навколишнє середовище.

Раніше повідомлялося, що «Північний потік – 2» не запрацює з жовтня, як планувалося раніше.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: