Пенсійний фонд запровадив «Електронну трудову книжку»

Пенсійний фонд запровадив «Електронну трудову книжку»

У книжці міститься інформація про сплачені страхові внески з 1998 року

Пенсійний фонд України створив новий сервіс на веб-порталі електронних послуг, який дозволяє громадянам переглядати відомості про трудову діяльність, – «Електронна трудова книжка». Про це повідомляє прес-служба ПФУ.

80340417_2516429541818523_8791063100108308480_o_01

Як зазначається в повідомленні, у «Електронній трудовій книжці» інформація відображається про всі трудові відносини працівника за даними звітних відомостей роботодавця. Також міститься інформація про сплачені страхові внески з 1998 року.

Для громадян – це сервіс, який дозволяє дізнаватись детальну інформацію про свою трудову діяльність, а також про сплачені страхові внески. У разі втрати паперової трудової книжки не потрібно витрачати час на відновлення даних, адже вони будуть збережені в електронному форматі.

Застраховані особи та роботодавці також зможуть надавати інформацію про трудову діяльність до 1998 року у вигляді сканованих копій передбачених законодавством документів, засвідчених кваліфікованим електронним підписом. Наразі, Пенсійний фонд України розробляє відповідний порядок.

Для того, щоб скористатись послугою, слід зареєструватись на веб-порталі Фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Нагадаємо, Кабінет міністрів готується скасувати паперові трудові книжки, замінивши їх цифровими аналогами. В електронних реєстрах, крім інформації про трудовий стаж, стануть вказувати, наприклад, дані про громадянство, кількість поїздок за кордон і всіх родичів.

Як повідомлялося, на сайті Пенсійного фонду вже можна «оформити» електронну трудову книжку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: