Підприємців, які пішли на військову службу, звільнено від орендної плати

Підприємців, які пішли на військову службу, звільнено від орендної плати
ФОП, які пішли до війська, звільнять від плати за оренду

Інші ФОП в залежності від регіону проживання отримають знижки

Орендарів об’єктів держмайна, які були призвані або прийняті на військову службу після оголошення воєнного стану, звільнили від орендної плати. Інші підприємці в залежності від регіону проживання отримають знижки. Відповідне рішення 17 травня ухвалив Кабінет міністрів України, передає Фонд держмайна.

Згідно з постановою, до кінця року повністю звільнено від орендної плати орендарів в місцях де ведуться бойові дії - це Донецька, Луганська, Херсонська області, АРК та м. Севастополь та частини Миколаївської, Харківської та Запорізької областей.

До 30 вересня від плати звільняються орендарі регіонів, постраждалих від війни - це Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Запорізької, Миколаївської областей та м. Києва.

Звільнення від орендної плати також надається орендарям на територіях Кіровоградської, Дніпропетровської, Житомирської і Одеської областей, але не довше ніж до 30 травня.

На всій іншій території країни орендарям державного майна надається знижка – 50%, орендарям єдиних майнових комплексів надається знижка в розмірі 25%.

Крім цього, підприємства з небезпечних регіонів тепер отримують можливості для переміщення завдяки пільговій оренді - протягом перших 6 місяців вони сплачуватимуть 1 гривню за 1 квадратний метр на новому місці. А органи місцевого самоврядування матимуть можливість додатково приймати рішення щодо звільнень та знижок за договорами оренди комунального майна.

Дія постанови охоплює весь період з початку запровадження воєнного стану.

Раніше повідомлялося, що війна значно змінила ринок оренди житла в Києві: ставки оренди знизились вдвічі-втричі, залежно від району і стану житла.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: