Порошенко підписав закон, за яким тепер він призначатиме членів НКРЕКП

Порошенко підписав закон, за яким тепер він призначатиме членів НКРЕКП
Параліч НКРЕКП буде знято

Президенту надано право в особливих випадках призначати членів НКРЕКП

Президент України Петро Порошенко підписав закон №7342-1 про внесення змін до закону «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», яким надається право главі держави в особливих випадках призначати членів НКРЕКП.

На сайті парламенту у розділі про стан проходження законопроекту зазначається, що він 12 грудня підписаний президентом.

Як відомо, з 27 листопада 2017 року в складі регулятора працюють лише три члени, а, отже, роботу регулятора заблоковано. 

З метою вирішення цієї ситуації законом пропонується надати президенту України повноваження поза конкурсом призначити декількох членів регулятора на короткий період до моменту призначення нових членів регулятора за результатами відкритого конкурсного відбору.

Таким чином, президент України отримав право призначати членів регулятора у кількості, рівній кількості вакантних посад, до моменту призначення членів регулятора, обраних за результатами відкритого конкурсного відбору, але не більше, ніж на три місяці.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко 28 листопада звільнив Бориса Циганенка з посади члена НКРЕКП відповідно до плану ротації регулятора. Після звільнення Циганенка комісія втратила кворум та є нелегітимною до обрання нового складу.

Наприкінці листопада розпочала роботу конкурсна комісія з добору нових членів регулятора. За умов виконання усіх передбачених законодавством процедур та дотримання строків, мінімальний термін призначення нового складу НКРЕКП дорівнюватиме близько 2,5 міс.

Читайте також матеріал «Главкома» Гарант енергетики. Президента наділили особливими повноваженнями

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: