Позичаємо, аби позичати. У «Слузі народу» розказали, скільки Україна платить кредиторам за гроші, які просто лежать

Позичаємо, аби позичати. У «Слузі народу» розказали, скільки Україна платить кредиторам за гроші, які просто лежать
Гроші в МВФ позичимо, не використаємо і доплатимо за це, - нардеп

НБУ сплатив на користь МВФ за невикористані позики у період з 2015 до 2019 року 1,6 млрд грн, - нардеп

Загальні витрати Національного банку України, виплачені як комісійна винагорода за невикористані кошти Міжнародного валютного фонду за період 2015-2019 рр., становили близько 1,6 млрд. грн. Про це народний депутат з фракції «Слуга народу» Ольга Василевська – Смаглюк написала на своїй сторінці у Facebook.

За словами депутата, «гроші в МВФ позичимо, не використаємо і доплатимо за це».

«Обсяг комісійної винагороди сплаченої Національним банком на користь МВФ за невикористані позики у перерахунку на гривні за курсом на момент здійснення розрахунків:
- за програмою Стендбай 2014 року обсяг комісії за невикористаний залишок позики становив 265 млн. грн. (враховано у витратах 2015 року),
- за програмою EFF у грудні 2018 році на витрати віднесено комісію за невикористаний ресурс (за період 2015-2018 рр.) у сумі 1.2 млрд.,
- за програмою SBA (грудень 2018-грудень 2019) у березні 2020 року на витрати було віднесено 133 млн. грн», -  наголосила Василевська – Смаглюк.

Нагадаємо, 7 травня директор пресофісу МВФ Джері Райс заявив, що переговори між МВФ і Києвом тепер спрямовані не на забезпечення для України трирічної Програми розширеного фінансування (EFF), а на досягнення умов для запуску програми Stand-by, яка передбачає менші обсяги й розрахована на 18 місяців.

До слова, раніше Нацбанк заявив, що МВФ не висуватиме нових умов Україні

Україна розраховувала отримати від Міжнародного валютного фонду у 2020 році два транші по $1,75 млрд на загальну суму $3,5 млрд. 

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Україна планує вчасно погашати свої боргові зобов'язання у 2020 році і буде направляти на ці цілі кошти, які планує отримати від Міжнародного валютного фонду (МВФ) та інших зарубіжних партнерів. 

 Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: