В уряді назвали терміни підписання програми з МВФ

В уряді назвали терміни підписання програми з МВФ
Україна сподівається отримати від МВФ $5 млрд, з яких $3,5 млрд будуть направлені в держбюджет-2020

Шмигаль розраховує, що підписати меморандум про співпрацю з МВФ до кінця травня

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розраховує, що Україна підпише меморандум про співпрацю з Міжнародним валютним фондом до кінця травня.

Про це він заявив під час відеоконференції з Федеральним канцлером Ангелою Меркель, повідомляє пресслужба глави українського уряду.

За словами Шмигаля, співпраця з МВФ за програмою Stand-by, яка наразі обговорюється, дозволить отримати $5 млрд, з яких 3,5 млрд доларів будуть направлені в держбюджет-2020.

«Це не лише фінансова підтримка. Це запорука отримання коштів від інших міжнародних фінансових організацій та показник того, що ми перебуваємо на шляху системних реформ», – зазначив прем'єр.

Як повідомлялося, Україна розраховує отримати від Міжнародного валютного фонду у 2020 році два транші по $1,75 млрд на загальну суму $3,5 млрд. 

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Україна планує вчасно погашати свої боргові зобов'язання у 2020 році і буде направляти на ці цілі кошти, які планує отримати від Міжнародного валютного фонду (МВФ) та інших зарубіжних партнерів.

Зазначимо, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings зберігає свій базовий сценарій, згідно з яким Україна отримає остаточне схвалення ради директорів МВФ за новою програмою EFF у першому півріччі 2020 року, однак не виключає і подальшої затримки.

 Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: