Претендентів 20 – вакансія одна: у яких галузях найвища конкуренція

Претендентів 20 – вакансія одна: у яких галузях найвища конкуренція
Найвища конкуренція серед представників топ-менеджменту
фото з відкритих джерел

В січні 2022 року рівень конкуренції становить в середньому три особи на одне робоче місце

Початок року відзначився досить жвавим рухом на українському ринку праці. У січні 2022 року рівень конкуренції становить у середньому три особи на одне робоче місце. Про це повідомляє grc.ua.

Профсфери із найбільшою конкуренцією

Представники топ-менеджменту традиційно стикаються із найвищою конкуренцією у конкурсі на посаду. На початку року конкуренція серед директорів складала 20 осіб на одне робоче місце. Це не дивно, адже обіймаючи керівну посаду, претенденти отримують не лише відчутну компенсацію за свою роботу, а й високий соціальний статус. У січні середня запропонована заробітна плата для топ-менеджменту складала 41 тис. грн.

Другу позицію у топ-10 профсфер із найвищим рівнем конкуренції зайняла Державна служба та некомерційні організації – дев'ять осіб на робоче місце. Третє місце за рівнем конкуренції займає безпекова сфера – сім осіб на одне місце.

Подолати конкурс у шість осіб на вакансію потрібно юристам та працівникам зі сфери страхування. Серед студентів конкуренція становить чотири особи на одне робоче місце, такий показник серед працівників з адміністративного сектора. Десятку лідерів із найбільшою конкуренцією замикають такі профсфери: маркетинг, мистецтво, розваги, мас-медіа та видобуток сировини. Тут на одне робоче місце претендують по три особи.

Графіка: grc.ua Графіка: grc.ua

Сферами з найменшою конкуренцією станом на початок року стали транспорт та логістика, робочий персонал, консультування та медицина та фармацевтика, де рівень конкуренції менше одного людини на робоче місце.

Нагадаємо, із Яргорова Монастириської громади, що на Тернопільщині, половина жителів виїхала за кордон.

Раніше повідомлялося, що Польща підготувала для заробітчан з України низку важливих змін. Йдеться про умови оплати праці та правила в'їзду для українських трудових мігрантів на територію сусідньої країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: