Продажі гривневих облігацій на аукціоні впали до рекордно низького рівня

Продажі гривневих облігацій на аукціоні впали до рекордно низького рівня
Мінфіну довелося підвищити ставку тримісячних паперів

Попит на тримісячні ОВДП впав в 14 разів - до 46,5 млн грн (за номіналом)

Продажі гривневих облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП)  на аукціонах 28 травня впали до рекордно низького для останніх місяців рівня в 1,23 мільярда гривень, і Мінфіну довелося підвищити ставку тримісячних паперів.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Попит на тримісячні ОВДП впав в 14 разів - до 46,5 млн грн (за номіналом), а на довгі, дворічні, раніше популярні серед нерезидентів, - в 16 разів, до 29 млн грн.

У той же час попит на шести і 12-місячні папери збільшився в 1,6-1,7 рази, відповідно до 500 млн грн і 836,8 млн грн, що дозволило Мінфіну трохи компенсувати втрати.

Що стосується валютних паперів, то основний обсяг розміщення (73,86 млн) забезпечили ОВДП з можливістю дострокового погашення, на які традиційно був лише один покупець.

Продажі восьмимісячних і 17-місячних доларових паперів становили відповідно 13,2 млн доларів і 3,9 млн доларів, а ставки за ними залишилися на рівні 7,25% річних.

«Очікуваного раніше припливу нерезидентів в зв'язку з запуском «лінку» з депозитарієм Clearstream 28 травня не відбулося, так як ця новина померкла на тлі коментарів екс-співвласника «Приватбанку» Ігоря Коломойського FT про доцільність дефолту», - зазначає агентство.

На цьому фоні зниження вартості українських єврооблігацій і ВВП-варантів 28 травня вранці становило до 1% і навіть трохи більше за найдовшим із паперів, так як 27 травня на ринку США і Великобританії був банківський вихідний. Однак до кінця дня папери відіграли частину падіння, втративши за день в ціні до 0,4%

Гривня 28 травня, за словами учасників ринку, також подешевшала до 26,5075 грн за долар з 26,345 грн за долар у попередній робочий день.

До слова, міжнародна платіжна система LEO стала четвертою в Україні, платіжними організаціями яких є небанківські фінансові установи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: