Трамп погрожує запровадити мито на імпорт нафти

Трамп погрожує запровадити мито на імпорт нафти
Запровадження мита на імпорт сирої нафти станеться у тому випадку, якщо Росія і Саудівська Аравія найближчим часом не домовляться про скорочення обсягів видобутку нафти

США імпортують нафту як з Саудівської Аравії, так і з Росії

Президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати можуть запровадити мито на імпорт сирої нафти, аби захистити американську нафтову галузь від обвалу цін.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За його словами, США можуть запровадити мито на імпорт сирої нафти, щоб захистити американську нафтову галузь від різкого обвалу цін на світовому ринку. Це станеться у тому випадку, якщо Росія і Саудівська Аравія найближчим часом не домовляться про скорочення обсягів видобутку нафти.

3 квітня Трамп зустрічався з представниками нафтовидобувних компаній, низка яких – у першу чергу ті, які розробляють родовища сланцевої нафти – були змушені призупинити роботу через різке падіння цін, що зробило видобуток нерентабельним.

Водночас, представники нафтопереробного бізнесу написали Трампу листа з проханням не вводити мита, оскільки це призведе до зростання цін на бензин.

США імпортують нафту як з Саудівської Аравії, так і з Росії.

Нагадаємо, Трамп хоче збільшити підтримку бізнесу США під час пандемії.

Як повідомлялося, 4 квітня Саудівська Аравія відкинула звинувачення президента Росії Володимира Путіна у навмисному обвалі світових цін на нафту.

Саудівська Аравія різко наростила експорт нафти.

Як повідомлялося, Росія тепер «доплачує» покупцям своєї нафти.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: