Росія вперше з 2012 року призначила торгового представника в Україні

Росія вперше з 2012 року призначила торгового представника в Україні
Андрій Бабко призначений торговим представником Росії в Україні розпорядженням від 18 лютого
Фото: facebook com / RusTradeArm

Торгпредом Росії в Україні призначено Андрія Бабка

Російська Федерація вперше з 2012 року призначила постійного торгового представника в Україні, ним став Андрій Бабко. Про це повідомляє портал правової інформації РФ.

Зокрема, на порталі опубліковано розпорядження, згідно з яким Бабко призначений торговим представником Росії в Україні. До цього посада була вакантною з лютого 2012 року, обов'язки торгпреда виконував Сергій Соломін.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Україна та Росія могли б «обмінятися послами». За його словами, це питання вже обговорювалося з українською стороною, проте він не назвав ім'я українського представника.

«Зараз, щоправда, начебто хтось там згадував про вірогідність рішення президента України Володимира Зеленського повернути послів. Ми будемо не проти. Наші країни навіть у нинішніх умовах дуже взаємопов'язані», - заявляв Лавров.

Згодом в українському зовнішньополітичному відомстві заявили, що Україна не планує призначати посла в Росії найближчим часом.

Київ і Москва відкликали послів у 2014 році, і з того часу дипломатичні зв'язки між країнами здійснюються через консулів. Рішення було викликане анексією Криму і російською агресією на Донбасі.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: