Шрі-Ланка оголосила дефолт за зовнішніми зобов'язаннями

Шрі-Ланка оголосила дефолт за зовнішніми зобов'язаннями
Міністерство фінансів Шрі-Ланки заявило, що кредитори, включаючи іноземні уряди, можуть на свій розсуд капіталізувати процентні платежі
фото з відкритих джерел

Держава тимчасово призупинить виплати за зовнішнім боргом, щоб уникнути жорсткого дефолту

Міністерство фінансів Шрі-Ланки оголосило про призупинення виплат за всіма зовнішніми зобов'язаннями країни. Про це повідомляє Hindustan Times.

Міністерство фінансів Шрі-Ланки заявило, що кредитори, включаючи іноземні уряди, можуть на свій розсуд капіталізувати процентні платежі, належні з другої половини дня вівторка, або вибрати виплату в шрі-ланкійських рупіях.

Раніше чиновники заявили, що острівна держава, яка переживає найважчу економічну кризу за останні десятиліття, тимчасово призупинить виплати за зовнішнім боргом, щоб уникнути жорсткого дефолту і зберегти свої обмежені Іноземні резерви для імпорту предметів першої необхідності, таких як продукти харчування, паливо і ліки.

«Дійшло до того, що виплати за боргами стали складними і неможливими. Найкраще, що можна зробити - це реструктурувати борг і уникнути жорсткого дефолту», – заявив глава центрального банку Шрі-Ланки П Нандалал Вірасінгхе.

Валютні резерви Шрі-Ланки скоротилися на 16,1% до 1,93 млрд доларів у березні у порівнянні з місяцем раніше.

Цього року владі належить виплатити приблизно 8,6 млрд доларів за боргами, і стрімке скорочення резервів ставить під сумнів здатність Шрі-Ланки виплатити хоча б частину цієї суми.

Як раніше повідомив міністр плантацій Шрі-Ланки Рамеш Патірана заявив, що країна планує погасити $250 млн боргу Ірану за імпорт нафти шляхом постачання чаю.

До слова, Росія оголосила дефолт за своїм зовнішнім боргом, тому що запропонувала власникам облігацій виплати в рублях, а не в доларах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: