У Китаї зафіксували рекордне падіння економіки через коронавірус

У Китаї зафіксували рекордне падіння економіки через коронавірус
Епідемія зробила досить серйозний вплив на економічну діяльність, але ці наслідки в значній мірі «короткострокові, зовнішні і контрольовані, - Держстат

Обсяг промислового виробництва скоротився на 13,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року - Держстат КНР

У Китаї за підсумками січня-лютого 2020 року обсяг промислового виробництва скоротився на 13,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року через епідемію коронавірусу. Про це повідомляє Державне статистичне управління КНР.

Зазначається, що водночас за перші два місяці 2020 року інвестиції Китаю в основні фонди склали 3,3 трлн юанів (471 млрд доларів), знизившись на 24,5% порівняно з тим же періодом минулого року, оборот роздрібної торгівлі впав на 20,5%

«Епідемія зробила досить серйозний вплив на економічну діяльність, але ці наслідки в значній мірі «короткострокові, зовнішні і контрольовані», - йдеться в заяві Держстату.

У відомстві заявили, що поліпшення основ економіки країни і тенденція росту в довгостроковій перспективі не змінилися, оскільки поширення вірусу в основному було взято під контроль.

«Економіка витримала шок епідемії», - додали в управлінні.

Нагадаємо, заступник глави Національного банку України Олег Чурый заявив, що пандемія коронавірусу змінить структуру світової економіки.

Як повідомлялося, Міжнародне агентство S&P Global Ratings знизило прогноз зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України на 2020 рік з 3,0% до 2,5%. За даними агентства, спалах коронавірусу являє собою серйозний ризик зниження економки як безпосередньо, так і через вплив на попит і ціни на основні експортні товари України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: