У Мінекономіки не вважають анексію Криму і окупацію Донбасу непередбаченими обставинами - ЗМІ

У Мінекономіки не вважають анексію Криму і окупацію Донбасу непередбаченими обставинами - ЗМІ

Різке зростання імпорту товарної сірчаної кислоти в Україну сталося після анексії Криму та окупації Донбасу

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) не вважала анексію Криму і окупації Донбасу непередбаченими обставинами при проведенні спеціального розслідування щодо імпорту сірчаної кислоти і олеуму. Про це йдеться в статті Бізнес-порталу UAprom з посиланням на не конфіденційну версію доповіді Комісії.

«Факт, який МЕРТ відмовився врахувати, - це наявність непередбачених обставин. А адже це головна вимога СОТ при проведенні будь-якого спецрозслідування. Як відомо, різке зростання імпорту товарної сірчаної кислоти в Україну сталося після анексії Криму та окупації Донбасу. В результаті з ринку пішли два підприємства «Кримський титан» і «Костянтинівський хімзавод», які забезпечували понад 50% поставок споживачам. У той же час чиновники визнали дані обставини близькими до норми, що аж ніяк не вплинули на рівень імпорту», - зазначає видання.

Крім того, журналісти стверджують, що текст документу рясніє фактами того, як під потрібне рішення Комісії підганяються будь-які цифри без аналізу. Наприклад, Міністерство економіки та торгівлі просто повірило на слово заявникам розслідування, що у них є необхідні цистерни.

«МЕРТ в своїй доповіді просто вказало, що отримало документальне підтвердження наявності рухомого складу в потрібній кількості, хоча СхідГЗК і «Сумихімпром» не надали жодних доказів, крім голослівних тверджень», - пише видання, додаючи, що в Україні дефіцит цистерн для перевезення сірчаної кислоти традиційно покривався за рахунок імпорту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: