У робочих професіях за останні три місяці впали зарплати - дослідження

У робочих професіях за останні три місяці впали зарплати - дослідження
Єдина галузь, де зарплати не змінюються вже півроку - виробництво - аналітики

У сфері домашнього персоналу зниження зарплат було найбільшим - 44% - експерти

Зарплати у робочих професіях за останні три місяці впали на 17% у порівнянні з попереднім кварталом.

Про це свідчать результати дослідження, яке провели аналітики OLX Робота.

Зазначається, що у сфері домашнього персоналу спад був найбільшим - 44%.

Аналітики кажуть, що представникам домашнього персоналу у середньому пропонують 5 500 грн, але можна пошукати роботу у Київській області й отримувати приблизно 12 500 грн.

«Єдина галузь, де зарплати не змінюються вже півроку - виробництво. Працівникам готові платити в середньому 10 000 грн/місяць», - йдеться у дослідженні.

Зменшення зарплат спостерігалося і у сфері охорони та барно-ресторанній індустрії. Роботодавці пропонували на 22% менше в порівнянні з попереднім кварталом. При цьому охоронцям готові платити на чверть менше, ніж барменам. У перших місячний оклад може бути 5 800 грн, а у барменів - 7 100 грн.

Найбільша середня зарплата в Україні пропонується будівельникам - 12 300 грн, а в Закарпатській області їхній заробіток сягає 20 000 грн.

Працівникам транспортної сфери у Київській області пропонують 17 000 грн/місяць. Для порівняння, в Україні середній рівень зарплат у логістиці - 11 200 грн. 

Загалом протягом липня - серпня цього року роботодавці розмістили 68 000 вакансій на платформі OLX Робота. Найбільшим попитом користуються представники торгової сфери - 27% всіх пропозицій.

На другому місці за популярністю спеціалісти з логістики - 17%. У барно-ресторанній і будівельній індустрії роботодавцям потрібні по 14% спеціалістів. Найскладніше влаштуватися агроспеціалістам, їх шукають найменше. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: