Україна і Катар домовились про уникнення подвійного оподаткування

Україна і Катар домовились про уникнення подвійного оподаткування

Підписання угоди дозволить, зокрема, запобігати ухилення від сплати податків та усунути податкову дискримінацію

Україна і Держава Катар підписали угоду про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи. Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

Згідно з повідомленням, угоду було підписано міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним і міністром фінансів Держави Катар Алі Аль-Емаді в рамках візиту президента Петра Порошенка до держави Катар.

«Укладення Угоди і Протоколу до нього направлено на уникнення подвійного оподаткування доходів фізичних і юридичних осіб, яке виникає на територіях обох країн. Це буде досягатися як шляхом розподілу права оподаткування окремих видів доходів між Україною та Державою Катар в залежності від місця їх виникнення, так і шляхом врахування у податкових зобов'язаннях платника податків однієї держави сум податків, сплачених на території іншої держави», - йдеться в повідомленні.

Мінфін зазначив, що підписання угоди дозволить запобігати ухилення від сплати податків, усунути податкову дискримінацію, створити механізми щодо покращення співпраці між податковими органами України та Катару, забезпечити обмін податковою інформацією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: