Натисніть «Подобається», щоб читати
    Glavcom.ua в Facebook

    Я вже читаю Glavcom в Facebook

    Українці їдять втричі менше свинини, ніж європейці - експерт

    • Розсилка
    Експерт вважає, що причиною меншого споживання м'яса українцями є вартість продукту - Українці їдять втричі менше свинини, ніж європейці - експерт
    Експерт вважає, що причиною меншого споживання м'яса українцями є вартість продукту

    Минулого року споживання свинини в країнах ЄС становило 45 кг на душу населення, а в Україні - всього 15 кг - Бабенко

    Українці їдять втричі менше свинини, ніж європейці. Про це під час прес-конференції журналістам повідомив генеральний директор ТОВ «Центр підвищення ефективності у тваринництві» Микола Бабенко.

    Бабенко нагадав, що за даними продовольчої і сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй (ФАО), споживання м'яса і молока українцями є у 2-3 рази меншим від фізіологічної норми.



    «Причина - у вартості продукту», - вважає експерт.

    «У будь-якому супермаркеті в Польщі – «Ашан», «Метро» 1 кг молока коштує від 12 грн, 1 кг свинини — від 63 грн. Це при тому, що мінімальна зарплата у поляків становить близько 500 євро - 15 тис. грн, а середня по країні - 1100 євро, це десь 33 тис. грн. Тобто, зі значно більшими доходами наші сусіди мають можливість харчуватися, купувати продукти за нижчими цінами», - пояснив Бабенко.

    За даними експерта, минулого року споживання свинини в країнах ЄС становило 45 кг на душу населення, у Китаї - 40 кг, в Росії - 30 кг, а в Україні - всього 15 кг.

    Як повідомлялося, серед причин росту цін на свинину фахівці називають епідемію АЧС.

    Зауважимо, що минулого року в Україні було зафіксовано 145 випадків АЧС, а цьогоріч - вже понад 10.

    Коментарі ()
    1000 символів залишилось
    НАЙПОПУЛЯРНІШЕ