Уряд хоче зняти імпортні мита на крупи для наповнення ринку

Уряд хоче зняти імпортні мита на крупи для наповнення ринку
Нам потрібно заохочувати імпорт з інших країн по тих статтях, де ми маємо суттєву частку імпорту, - Качка

Зняття мит вводиться до завершення маркетингового року - до 1 липня, - заступник міністра економіки

Урядовий законопроєкт №3310 «Про внесення змін до Митного тарифу ..» передбачає скасування імпортних мит на гречку, рис, жито та інші зернові культури до 1 липня 2020 року. Про це в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» повідомив заступник міністра економіки - торговий представник Тарас Качка.

«Законопроєкт передбачає скасування імпортних мит на ті товари, від яких залежить внутрішній ринок - такі як гречка, рис, жито і інші нішеві зернові культури. Зняття мит вводиться до завершення маркетингового року, так як ми сподіваємося на те, що, наприклад, по гречці буде збільшення площі посівів і нам потрібно буде захищати внутрішній ринок», - сказав він.

Торгпред зазначив, що подальші рішення будуть прийматися залежно від прогнозів врожаю з полів.

«Сформована ситуація з продовольчою безпекою говорить про те, що нам потрібно заохочувати імпорт з інших країн по тих статтях, де ми маємо суттєву частку імпорту», - зауважив Качка.

Нагадаємо, законопроєкт №3310 «Про внесення змін до Митного тарифу України щодо тимчасового застосування ставок ввізного мита на окремі види зернових культур» був зареєстрований в парламенті 7 квітня 2020 року. Текст законопроекту на сайті Верховної Ради станом на ранок 8 квітня відсутній.

Міністерство економіки повідомляє, що ажіотажний попит на продукти, який спостерігався два останні тижні, зупинився, обсяги реалізації поступово знижуються, торговельні мережі поповнюють свої запаси.

Як повідомлялося, в уряді заявляють, що стан озимих на 90% задовільний, тому ризиків немає.

     

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: