Уряд відсьогодні відновлює регулювання цін на деякі продукти і медзасоби

Уряд відсьогодні відновлює регулювання цін на деякі продукти і медзасоби
Якщо продавець захоче підняти ціни, то він повинен буде повідомити про це Держпродспоживслужбу.

Регулювання цін продовжуватиметься до закінчення карантину

Кабінет міністрів України з 18 травня регулюватиме ціни на товари, які мають істотну соціальну значущість і товари протиепідемічного призначення. Про це йдеться в урядовій постанові, що відсьогодні набула чинності, йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби.

Зазначається, що регулювання цін продовжуватиметься до закінчення карантину.

Регулювання буде здійснюватися шляхом декларування продавцями зміни роздрібних цін на продукти, що входять до переліку. Це означає, що у разі, якщо продавець планує підняти ціни, то він повинен буде повідомити про це Держпродспоживслужбу.

Так, у разі, якщо ціни планується підвищити на 5-10%, то повідомити про це мають щонайменше за 3 дні до початку застосування нових цін, у разі, якщо ціни зростуть на 10-15% — за 14 днів до застосування нових цін, якщо на понад 15% — за 30 днів до застосування нових цін.

Кабінет міністрів ввів державне регулювання цін на десять продовольчих товарів, на окремі ліки, дезінфікуючі засоби, а також засоби індивідуального захисту.

Так, до переліку соціально значимих товарів уряд вніс гречку, цукор, пшеничне борошно вищого ґатунку, макаронні вироби (вермішель із борошна вищого ґатунку), пастеризоване молоко в плівці жирністю 2,5%, житньо-пшеничний хліб, яйця категорії С1, тушку курячу, мінеральну воду без газу, вершкове масло жирністю 72,5%.

Окрім того, пропонується встановити декларування на такі антисептики та дезінфекційні засоби, як хлогексидин, етанол, повідон-йод, кишеньковий спиртовий антисептик для рук тощо.

Із засобів індивідуального захисту до переліку пропонується включити одноразову медичну шапочку, медичну маску, медичні рукавички стерильні та нестерильні, одноразові бахіли, медичний бинт тощо.

Як повідомлялося, 22 квітня уряд затвердив регулювання цін на соціально важливі продукти.

Опубліковано перелік товарів, на які уряд регулює ціни.

Читайте також: 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: