В уряді розповіли, куди витратять гроші «Нафтогазу»

В уряді розповіли, куди витратять гроші «Нафтогазу»
НАК «Нафтогаз» сплатить до бюджету у вигляді дивідентів 39,7 млрд грн

Кошти «Нафтогазу» підуть на будівництво доріг та на реконструкцію і будівництво приймальних відділень лікарень, - Шмигаль

НАК «Нафтогаз» за результатами 2020 року сплатить у вигляді дивідентів до держбюджету 39,7 млрд грн. Про це йшлося на засіданні уряду 6 травня.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що кошти «Нафтогазу» підуть  на будівництво доріг та на реконструкцію і будівництво приймальних відділень лікарень.

«Буде побудовано і оновлено 210 приймальних відділень в опорних лікарнях, відділення отримають сучасне обладнання. Ці лікарні мають забезпечити громадянам 60-хвилинну доступність до повного переліку якісних медичних послуг. Ми говоримо про проєкт на суму щонайменше 6 млрд грн», - поінформував голова уряду.

Також голова правління НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв додав, що наразі компанія у вигляді дивідентів вже сплатила 8,5 млрд грн до державної скарбниці.

За словами Коболєва, загалом на рахунках НАК Нафтогаз України зараз сумарно знаходиться 7 млрд грн, $1,74 млрд і 340 млн евро.

«Сумарно за діючим курсом ці кошти становлять 64 млрд 100 млн грн. Таким чином, в будь-який момент, коли буде прийнято рішення акціонером щодо сплати дивідендів чи отримання коштів іншим чином, ці кошти можуть бути передані в державний бюджет України для фінансування програм, про які згадував прем'єр-міністр», - заявив голова «Нафтогазу».

Як повідомлялося, «Нафтогаз» проти «Газпрому». Вітренко повідомив деталі нових вимог до Росії на $17,3 млрд

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: