Володимир Парипа: «Екстренна служба «104» не може піти на карантин»

Володимир Парипа: «Екстренна служба «104» не може піти на карантин»
Під час карантину  Володимира Парипа ще й повинен стежити за дотримання заходів щодо нерозповсюдження коронавіруса

95% викликів газової служби пов’язані з витоком газу, - пресслужба

Володимир Парипа працює змінним майстром в екстреній газовій службі «104» АТ «Івано-Франківськгаз» вже 32 роки. Кожна його зміна - це близько 25-30 викликів різної складності. У зимовий період кількість викликів зростає. Про це пише пресслужба АТ «Івано-Франківськгаз».

Зазначається, що 95% викликів пов’язані з витоком газу, тож піти на карантин чи працювати дистанційно Володимир, які і інші працівники АДС, не може.

«Часто люди не стежать за станом газових приладів, тому трапляються витоки. Також виникають витоки в під’їздах та на підземних газопроводах. Виїжджати і ліквідовувати потрібно негайно, щоб не трапилося нещасного випадку. Чекати до завтра, а тим більше до закінчення карантину не можна.  За зволікання можна заплатити дорогу ціну. Окрім того, якщо трапилася пожежа, треба також негайно  виїжджати на місце подій – перекрити газ, щоб не стався вибух газу», - розповідає Володимир Парипа.

Під час карантину до звичних обов'язків Володимира, як змінного майстра, додалися нові: не лише контролювати виконання робіт бригадами АДС, а й стежити за дотримання ними заходів щодо нерозповсюдження коронавіруса. Тому все строго: окуляри, маски та рукавички, якщо виклик додому споживача – ще й захисні костюми, окрім того регулярна дезінфекція машини.

Піти у відпустку під час карантину чоловік не планує. Каже, комусь же потрібно виконувати цю роботу, то чому ж не він?! Тим паче, свою роботу він любить. Щоб її належно виконувати навчався на інженера-механіка по проєктуванню та експлуатації газових установок.

Такого ж принципу дотримується і молодший Парипа – син Володимира. Він працює в іншій екстреній службі 101. Також рятує життя.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: