Японія ввела податок на виїзд з країни для туристів

Японія ввела податок на виїзд з країни для туристів

Податок буде включений в ціну зворотного квитка на літак

Японія з понеділка вводить новий податок в розмірі 1 тисяч єн (близько 9 доларів) на виїзд з країни для іноземних туристів. Він буде включений в ціну зворотного квитка на літак або судно поряд з іншими зборами.

Таким чином, це не потребує від туристів ніяких додаткових дій на зразок оплати в спеціальній касі на митниці.

Виняток становитимуть пасажири приватних літаків, яким доведеться платити перед вильотом. Податок не поширюється на дітей до двох років, транзитних пасажирів, які покидають Японію протягом 24 годин, на людей, які підпали під депортацію, а також на тих, хто опинився в країні через надзвичайних обставин, наприклад екстреної посадки.

Влада Японії планує витратити кошти, що надходитимуть до казни, на розвиток інфраструктури напередодні літніх Олімпійських ігор в Токіо, які пройдуть у 2020 році. За попередніми розрахунками, податок на виїзд буде приносити близько 50 млрд єн (близько 460 млн доларів) щорічно.

Аналогічний податок вже діє в ряді країн, серед яких Австралія і Південна Корея. В Японії на тлі зростання туризму деякі міста також стали вводити додаткові збори. Так, восени 2018 року адміністрація Кіото почала стягувати туристичний збір з приїжджих, що зупиняються в готелях. Він становить від 2 до 13 доларів, в залежності від вартості номера.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: