Українцям проведуть перерахунок пенсій: хто та скільки отримає

Українцям проведуть перерахунок пенсій: хто та скільки отримає
Дехто з пенсіонерів отримає солідну доплату
фото: glavcom.ua

Дехто з пенсіонерів отримає солідну доплату

В Україні продовжують впроваджувати зміни згідно з новою пенсійною реформою. Відтак, перше, що на порядку денному – це поступове збільшення пенсій для громадян з різним статусом.

Найбільшу доплату отримає кілька категорій осіб. В першу чергу це військові пенсіонери, яким в липні дорахували понад 50% до пенсії і тепер вони отримують майже 9000 грн. Інші претенденти на доплату, пенсіонери, які входять до певної вікової категорії.

 Цьогоріч доплату отримає вікова категорія 70+.

В рамках пенсійної реформи, вже кілька категорій пенсіонерів отримали солідну надбавку. У 2020 році першими в черзі на доплату стали особи, яким виповнилося 85+. Їм доплатили по 500 грн. В минулому році надбавку у розмірі 400 гривень на постійній основі почали доплачувати тим кому виповнилося 75 років. Цьогоріч у жовтні надбавка торкнеться вікової категорії 70+. Їм обіцяють виплатити по 300 гривень.

Також, доплати можуть отримати й ті кому лише 65 років. Але це трапиться вже у наступному році. Про розмір і умови отримання цих виплат повідомлятиметься окремо і завчасно.

Українцям цьогоріч кілька разів підніматимуть пенсії. Крім надбавок за віком на пенсіонерів чекають й інші доплати. В першу чергу в рамках масштабної індексації, яка відбуватиметься тепер кожного року в березні. А ще в рамках росту мінімального прожиткового мінімуму. Цей тип перерахунку до кінця року відбуватиметься ще в грудні.

Загалом, середні пенсії в Україні становлять не менше 3000, а частіше 4000 гривень. Мінімальна виплата вже перевищила 2000 гривень, а максимальна 20 000 гривень. В Міністерстві соціальної політики, обіцяють, що ця тенденція лише наростатиме. На наступний рік вже заплановано кілька змін, які позитивно вплинуть на розмір соціальних виплат.

Нагадаємо, що з 1 липня пенсії та інші соціальні виплати для українців зросли. Мінімальна пенсія дорівнює прожитковому мінімуму непрацездатних осіб, тож 1 липня збільшилася на 93 грн. Максимально дозволена пенсія також збільшується – на 930 грн. Відтепер вона складатиме 20 279 грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: