Аудитори порушень в аеропорту «Київ» не фіксували, звинувачення НАБУ «міфічні» - Костржевський

Аудитори порушень в аеропорту «Київ» не фіксували, звинувачення НАБУ «міфічні» - Костржевський
Голова Ради директорів аеропорту «Київ »Денис Костржевський

Судові експерти, які аналізували звіт Держаудитслужби, не знайшли в ньому документального підтвердження збитків навіть на 1 тисячу гривень

В аудиторському звіті, на підставі якого НАБУ відкрило кримінальне провадження проти Міжнародного аеропорту «Київ», не зафіксовано жодного факту фінансових порушень. Про це заявив голова Ради директорів аеропорту Денис Костржевський в інтерв'ю РБК.

Як повідомлялося раніше, НАБУ зареєструвало провадження 14 березня 2018 року у відповідь на звіт за результатами державного фінансового аудиту діяльності аеропорту в період з 2014 по 2017 роки. Посилаючись на документ, НАБУ повідомило про порушення на суму понад 119 млн грн.

Костржевський заявив, що аеропорт звернувся за роз'ясненнями у Південний офіс Держаудитслужби. В отриманій офіційній відповіді говориться, що у звіті немає висновків про нанесення збитків або порушення у сфері збереження або використання активів. В цілому аудитори дали діяльності підприємства «умовно-позитивну» оцінку. «Твердження детективів в документах і виписці з Єдиного реєстру досудових розслідувань про міфічні злочини, очевидно, не збігаються з висновками самих аудиторів. У документах детективи виклали висновки на свій розсуд, перекручуючи і підтасовуючи слова по-своєму. Навіщо це зроблено, зрозуміло, щоб було що зареєструвати і більше мільйонів нарахувати для красивої картинки в ЗМІ», - сказав Костржевський.

Він також повідомив, що судові експерти, які аналізували звіт Держаудитслужби, також не знайшли в ньому документального підтвердження збитків навіть на 1 тисячу гривень. Зі свого боку, НАБУ передбачену законом судово-економічну експертизу не призначає протягом року. «Проведення експертизи спростує їх уявні злочини і справу доведеться закрити, повернути телефони, пояснити, навіщо обшукували і блокували аеропорт», - сказав глава Ради директорів.

Крім того, він заявив, що НАБУ під загрозою кримінальної відповідальності за розголошення даних досудового розслідування заборонило Держаудитслужбі надавати аеропорту сам звіт.

Нагадаємо, в рамках розслідування 14 червня 2018 року НАБУ провело в аеропорту 20-годинний озброєний обшук, в ході якого вилучили документи, техніку та особисті мобільні телефони керівників і співробітників підприємства. В інтерв'ю Костржевський заявив, що доступ до особистого листуванням детективи отримали без дозволу судді апеляційної інстанції, а пізніше без судового рішення на тимчасово вилучену техніку наклали арешт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: