Для столичних поліцейських створять кімнати для зняття стресу

Для столичних поліцейських створять кімнати для зняття стресу
Кабінет психоемоційного розвантаження

У поліції планується створення кімнат психологічного розвантаження

В управліннях столичної поліції запрацюють кабінети психоемоційного розвантаження.

Як повідомляє прес-служба поліції Києва, начальник Головного управління Національної поліції у столиці Андрій Крищенко підтримав ініціативу створення спеціальних сенсорних кімнат.

«Професія поліцейського вимагає високої дисципліни, відповідальності, мужності, глибоких та різнобічних знань. Правоохоронці переважно несуть службу на очах громадськості, тож кожна дія поліцейського – це дія представника влади. Тому формування психологічної стійкості під час виконання службових обов'язків є головною метою психологів у погонах», - розповів начальник відділу психологічного забезпечення УКЗ ГУНП у м. Києві Денис Романенко.

За його словами, у ході моніторингу морально-психологічного клімату в підрозділах столичної поліції було з'ясовано, що більшість особового складу перебуває в нервовому, збудженому стані. Та й загалом службова діяльність поліцейських, пов’язана з підвищеними фізичними та психоемоційними навантаженнями, напруженими конфліктними ситуаціями, реальним ризиком для життя, що певною мірою викликає стрес і як наслідок - емоційне вигорання.

Поліцейські психологи також постійно здійснюють супровід столичних правоохоронців у зону АТО.

Враховуючи це, за погодженням із керівництвом столичної поліції планується створення кімнат психологічного розвантаження. У спеціально обладнаних кабінетах правоохоронці зможуть зняти стрес, залишити свої проблеми. А працювати з ними будуть кваліфіковані психологи, які мають профільну освіту і досвід роботи.

«Фахівці практикуватимуть із поліцейськими дієві методики. Зокрема співробітники поліції зможуть прослухати спеціально підібрані музичні передачі, посмакувати тонізуючими фітонапоями. Також заплановані програми розвантаження за допомогою аромотерапії, кольорової терапії та різноманітних тренувань», - наголосив Романенко.

Він також додав, що дуже важливо для співробітників поліції вміти самостійно знімати стрес і долати кризові ситуації. Тому під час сеансів терапії правоохоронців також будуть навчати використовувати дихальні методики.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: