Головний лікар медзакладу на Київщині постане перед судом

Головний лікар медзакладу на Київщині постане перед судом

Центральній районній лікарні нанесено збитків на суму в майже 200 тис грн

Прокуратура Київської області повідомила про підозру колишньому головному лікарю однієї із районних лікарень Київщини, який зловживаючи службовим становищем, підписав договори підряду щодо ремонту та обслуговування лікарняного ліфту, спричинивши збитки на суму в майже 200 тис грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«Установлено, що в 2013-2016 роках, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою розтрати коштів лікарні, головний лікар однієї з районних лікарень Київщини уклав ряд договорів з двома приватними підприємствами на придбання обладнання та проведення поточних ремонтних робіт з монтажу і обслуговування лікарняного ліфта, який виготовлено і установлено у приміщенні лікарні ще у 1960 році, та який взагалі не було введено в експлуатацію. Однак, всупереч укладених договорів та підписаних актів виконаних ремонтних робіт, обладнання до лікарні не надійшло та ремонтні роботи фактично не були виконані», - йдеться в повідомленні.

Згідно висновку експертизи, проведеної у ході досудового розслідування, ліфт перебуває у несправному стані і не може експлуатуватися, наявність низки виявлених небезпечних порушень та його застарілість роблять недоцільним проведення ремонтно-відновлювальних робіт, ліфт потребує заміни.

Таким чином, внаслідок неналежного виконання договорів підряду розпоряднику бюджетних коштів – центральній районній лікарні нанесено збитків в сумі майже 200 тис грн.

Баришівським відділом Бориспільської місцевої прокуратури повідомлено про підозру колишньому головному лікарю у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) КК України.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Досудове розслідування триває.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: