Іноземці можуть побудувати у «Борисполі» новий вантажний термінал

Іноземці можуть побудувати у «Борисполі» новий вантажний термінал

Можлива реконструкція існуючого вантажного терміналу або будівництво нового

Іноземна компанія може побудувати новий або реконструювати існуючий вантажний термінал у Міжнародному аеропорту «Бориспіль» цього року. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ході зустрічі з бізнесом в Європейській Бізнес асоціації.

«Щодо вантажної авіації. В мене вчора були предметні переговори з потужною компанією, і є висока ймовірність, що ми можемо вже в цьому році запустити вантажний термінал в аеропорту «Бориспіль», - сказав він.

Омелян зазначив, що зараз є три варіанти розвитку вантажних потужностей. «Є опція реконструкції існуючого терміналу. Це має свої переваги і недоліки. По-перше, це держкомпанія, по-друге, є фізичні обмеження самого терміналу. Ще один варіант, є локація «Укроборонпрому», яка прилягає до злітної смуги. А також є наша локація. Компанія, яка з учорашнього дня перебуває з візитом в Україні, подивиться всі три місця і потім ухвалить рішення. Це має бути бізнес-проект», - сказав Омелян.

За словами міністра, існуючий термінал підходить до точки, яка не дозволяє розвиватися вантажним перевезенням. «Насправді вантажний термінал відсутній. Те, що було побудовано - це непорозуміння. Зараз одна «Укрпошта» забила вантажні перевезення. Всі фізичні площі заповнені. Вантажі навіть іноді лежали на злітній смузі. Ми бачимо, що протягом двох років ми можемо вийти на 100 тисяч тонн вантажів на рік. Те, що ми бачимо зараз в аеропорту «Бориспіль», - два роки тому аеропорт обробляв тонну вантажів, а зараз - 160 тонн», - сказав Омелян.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: