«Євробляхери» ночуватимуть під Кабміном

«Євробляхери» ночуватимуть під Кабміном
Акція протесту євробляхерів

Мітингувальники звернулися до президента України Петра Порошенка

Учасники акції протесту власників автомобілів на єврономерах залишаться під будівлею уряду на ніч. Про це вони оголосили біля Кабміну.

Мітингувальники звернулися до президента України Петра Порошенка. Вони також вказали, що на 11:00 12 липня запланована зустріч лідерів протесту та представників Адміністрації президента щодо скасування постанови Кабінету міністрів, згідно з якою Міністерство внутрішніх справ отримало можливість відслідковувати терміни перебування в Україні автомобілів на єврономерах і застосовувати санкції до порушників.

Комітет з питань податкової та митної політики планує передати на розгляд Верховної Ради законопроект про розмитнення машин на єврономерах, повідомила в ефірі Радіо Свобода голова комітету – народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ніна Южаніна.

«Це єдина можливість вирішити ситуацію для того, щоб люди пішли додому, а ми почали працювати над кінцевим рішенням щодо цієї проблеми», – заявила вона, називаючи це «компромісним рішенням».

Нагадаємо, що сьогодні з самого ранку заблоковані автомобілями з єврономерами урядовий квартал, вулиця Грушевського та Європейська площа. 

Акція протесту євробляхерів може тривати кілька днів. Про це заявляють учасники протесту. Вони вимагають припинити перевірки авто на єврономерах патрульними.

У Гройсмана вважають, що акцію «євробляхерів» у центрі столиці замовили контрабандисти.

Учасники акції протесту чекають рішення уряду. Вони заявляють, що якщо не будуть почуті урядом, то мітингуватимуть в урядовому кварталі до початку депутатських канікул, а потім у вересні повернуться знову.

У поліції повідомили, що охорону урядового кварталу посилили, сутичок наразі не зафіксовано.

Дивіться фоторепортаж «Главкома» з акції протесту «євробляхерів».

У Верховній Раді зареєстровані законопроекти № 8487 і № 8488, які спрямовані, на думку авторів, на розв’язання проблеми із засиллям автомобілів на єврономерах в Україні.

Законопроекти передбачають зменшення розміру акцизного податку з авто, скасування заборони на митне оформлення машин, що не відповідають екологічному стандарту «євро-5», а також посилення контролю за переміщенням і використанням транспортних засобів, зареєстрованих в інших державах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: