Київ викладе 2,6 млн грн на встановлення паркувальних велостійок

Київ викладе 2,6 млн грн на встановлення паркувальних велостійок
Стійки мають класичний мінімалістичний дизайн, легко обслуговуються, дозволяють закріпити велосипед різними способами

У столиці встановлять майже 700 велосипедних стійок

Департамент транспортної інфраструктури Київської міської держадміністрації оголосив тендер на закупівлю та встановлення 678 паркувальних велосипедних стійок Sheffild Cycle Stand. Київ готовий заплатити за це 2,6 млн гривень.

Свою назву стійки такого типу отримали через те, що вперше з’явилися в англійському Шеффілді. Ці стійки мають класичний мінімалістичний дизайн, легко обслуговуються, дозволяють закріпити велосипед різними способами та рекомендовані національними велосипедними асоціаціями.

Минулого року затвердили рекомендований стандарт велопарковки, відповідно до якого корпус паркувальної велосипедної стійки повинен бути суцільною трубою з вигинами у двох місцях та виробленим з нержавіючої сталі. Тип кріплення має бути анкеруванням або бетонуванням (що залежатиме від типу поверхні). 

Наземна частина паркувальної велостійки має бути облаштована світловідбивними елементами - мати смугу жовтогарячого кольору, шириною 50 мм, а горизонтальний елемент конструкції повинен мати наліпку з правилами паркування, літерою «Р» та порядковим номером велостійки.

Як повідомлялося, на вулиці Пушкінській у центрі Києва з’явилася смуга для велосипедистів. Ця велосмуга вперше в Києвi зi зручною зоною очiкування велосипедистами сигналу свiтлофора - спеціальною велостійкою.

У Києві під час карантину кількість велосипедистів зросла більш ніж у 2,5 рази у порівнянні з весною 2019 року.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада продовжує розвивати велоінфраструктуру міста. За його словами, сьогодні сумарна довжина велодоріжок і велосмуг у Києві – майже 100 км. Ще 17 км - загальна довжина смуг громадського транспорту, де в рамках експерименту дозволений рух на велосипеді. 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: