Київ затягує димом: навколо міста горять торфовища (фото, відео)

Київ затягує димом: навколо міста горять торфовища (фото, відео)
Рятувальники борються з торф'яними пожежами
Фото: ДСНС

У чотирьох районах Київщини горять торфовища

За останню добу на Київщині було зафіксовано три випадки загорання торфу у: Іванківському, Бородянському та Києво-Святошинському районах. 

Про це повідомляє пресслужба Головного управління ДСНС у Київській області.

Сьогодні, 2 квітня, зранку підрозділи знову виїхали на гасіння торфовищ вже у 4 районах. Ліквідація на даний час триває.

На гасіння було залучено 12 одиниць техніки та 35 чоловік особового складу.

«Торф'яні пожежі - наслідок загоряння звичайного або ж висушеного торф'яного болота. При цьому торф, який є продуктом горіння, є продуктом часткового розкладання рослин. Відзначимо, що горіння торфу, як правило, відбувається у вигляді тління, і, якщо пожежа проникає більше півтора метри вглиб ґрунту, то його не здатні згасити навіть сильні зливи», - розповіли у ДСНС.

Рятувальники додали, що дим від таких пожеж поширюється на значні території, що різко знижує видимість, викликає значні труднощі в роботі транспорту і погіршує самопочуття громадян.

А однією з головних причин виникнення торф'яних пожеж виступає недбале поводження з вогнем, тобто людський фактор, підкреслили у ДСНС.

Як повідомлялося, за період із 23-го до 31 березня вогнеборці Головного управління ДСНС у Києві 112 разів виїжджали на гасіння пожеж в екосистемах міста, загальна площа яких склала 27,72 га.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: