Київрада дозволила будівництво житлового комплексу біля озера Качине

Київрада дозволила будівництво житлового комплексу біля озера Качине
Озеро Качине

На місці, де міг бути парк чи сквер, виросте багатоповерховий житловий комплекс

У четвер, 19 липня, Київська міська рада проголосувала за будівництво багатоповерхового житлового комплексу у Дарницькому районі поблизу озера Качиного.

Компанія «Укрінвестбуд» планує побудувати на земельній ділянці за адресою Івана Кочерги, 17а житловий комплекс із підземним паркінгом. Місцеві мешканці та активісти ГО «Озеро Качине» і Facebook-спільноти «ДПТ Здолбунівська Дніпровська набережна Григоренко» виступають проти активної забудови цього району.

Включити питання про забудову до порядку денного сесії Київради запропонував депутат від фракції «Солідарність» Олександр Міщенко.

Ігор Мірошниченко з фракції ВО «Свобода» заявив, що через забудову у Дарницькому районі вже стоїть транспорт, зокрема значні затори бувають на проспекті Бажана. Він нагадав, що поряд із метро «Позняки» збираються будувати ЖК «Патріотика-2», що ускладнить ситуацію з інфраструктурою ще більше.

«Вільна від капітальної забудови ділянка означає, що її можна зберегти для міста, не для висотних забудов, а щоб там з’явився парк, сквер чи місце для відпочинку», – зазначив він.

Міщенко відповів, що державне підприємство «Укрінвестбуд» має право претендувати на земельну ділянку для будівництва житлового комплексу згідно з ДПТ.

За передання ділянки під забудову проголосували 60 депутатів, рішення не було прийнято. Утім, троє депутатів заявили, що у них не спрацювали картки. Тому проголосували удруге, вже з результатом 64 «за».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: