Київраду взяли під посилену охорону

Київраду взяли під посилену охорону
Приміщення Київради охороняється нацгвардійцями
Фото: Киеввласть

Доступ до мерії обмежено силами Нацгвардії

Перше в 2019 році засідання столичної міськради багатьох здивувало безпрецедентними заходами охорони будівлі мерії і приміщення, в якому безпосередньо засідають депутати. Доступ обмежений силами Нацгвардії як для простих членів громади, так і для акредитованих журналістів і фотографів.

Про це повідомляє KV.

На початку засідання голова фракції «ВО «Свобода» в Київраді Юрій Сиротюк заявив, що сьогодні приміщення Київської міськдержадміністрації (КМДА) і Київради посилено охороняється бійцями Національної гвардії України. На його думку, такі безпрецедентні заходи охорони відлякують багатьох киян, які планували відвідати це засідання.

«Винятковий перелік будівель, які охороняються Національною гвардією України, встановлюється розпорядженням Кабінету міністрів України. Якщо ви уважно подивитеся відповідне розпорядження Кабінету міністрів, ми не побачимо там Київраду, як приміщення, яке вимагає посиленої охорони. Це є втручанням в місцеве самоврядування і в умовах виборів може розцінюватися як тиск на місцеве самоврядування», - заявив Сиротюк.

Також він повідомив, що сьогодні в приміщення КМДА з невідомих причин не змогли потрапити ряд журналістів і громадських активістів.

«Я б просив роз'яснень з цього приводу, врегулювання цього питання відповідно до закону. Але я вважаю, що під час президентських виборів, коли можливі загострення на фронті, місце Національної гвардії - в зоні операції Об'єднаних сил, а не для посилення охорони міськради», - зазначив Сиротюк.

У відповідь секретар Київради Володимир Прокопів заявив, що все нормально. Мовляв, господарі будинку на Хрещатику, 36 - кияни, а Нацгвардія, яка виграла тендер на охорону будівлі, просто турбується про їх безпеки.

Прокопів також додав, що для киян на першому поверсі київської мерії відкритий для вільного доступу громадський простір.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: