Кличко закликав Київраду розірвати договір зі скандальним забудовником на Осокорках

Кличко закликав Київраду розірвати договір зі скандальним забудовником на Осокорках
Забудова масиву Осокорки

Віталій Кличко не може бути присутнім на засіданні Київради 31 січня

Мер столиці Віталій Кличко звернувся до секретаря Київради, аби на найближчому засіданні, яке відбудеться 31 січня, було винесене і розглянуте в другому читанні рішення про розірвання договору оренди землі із забудовником «Контактбудсервіс» на Осокорках. Про це Кличко написав на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що на початку грудня минулого року депутати Київради підтримали в першому читанні рішення про розірвання договору оренди землі зі скандальним забудовником «Контактбудсервіс» на Осокорках. 

Кличко нагадав, що тоді міська влада надала можливість «Контактбудсервісу» до другого читання сплатити борги місту, припинити судитися з містом щодо зменшення орендної плати та досягти порозуміння з територіальною громадою щодо забезпечення необхідної інфраструктури та зелених зон у районі забудови.

«Забудовник після цього, як ми говорили, представив на Містобудівній раді - фахівцям, громадськості, активістам - проект забудови. Але до нього були зауваження, які «Контактбудсервіс» мав врахувати до наступного засідання Містобудівної ради. Та, замість цього, вчора забудовник оприлюднив заяву, що продовжить будівництво! І на будмайданчику на Осокорках уже навіть з‘являється техніка. Хочу наголосити: якщо хтось думає, що поки мер лікується, можна «під шумок» провернути неблаговидні справи в столиці, то це не так! Я тримаю руку на пульсі подій», - наголосив мер.

Він зазначив, що забудовник апелює тим, що має дозвільні документи на будівництво. За даними ж профільного департаменту КМДА, освоєння ділянки мали розпочати ще до 2008 року. І «Контактбудсервіс» винен міському бюджету понад 65 мільйонів гривень за оренду землі.

«Сподіваюся, депутати Київради підтримають рішення про остаточне розірвання договору оренди землі. Такому нахабству забудовника і нехтуванню інтересами громади треба покласти край», - заявив Кличко. 

Оскільки Кличко не зможе бути присутнім на засіданні Київради 31 січня, він надав доручення виконуючому обов‘язки голови КМДА Миколі Поворознику та голові фракції «Солідарність» у Київраді Андрію Страннікову подати письмове обґрунтування винятковості та невідкладності проекту рішення «Про розірвання договору оренди земельної ділянки від 08.09.2005 № 63-6-00282, укладеного між Київською міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю «Контактбудсервіс» для забудови об’єктами житлового і соціально-побутового призначення у ж/м Осокорки-центральні (1, 2 мікрорайони) у Дарницькому районі м. Києва».

А заступнику міського голови-секретарю Київради Володимиру Прокопіву доручив зазначену пропозицію включити до порядку денного засідання Київради.

Читайте також матеріал «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: