Киянам повертають мільйони за неякісні комунальні послуги

Киянам повертають мільйони за неякісні комунальні послуги
Сума перерахунків відображається у квитанціях у графі «перерахунки»

Перерахунки на користь споживачів щодо послуг із вивезення сміття за серпень склали 25 млн грн

Управління самоврядного контролю повідомило, що в розрахунковому місяці (серпень 2018 року) Керуючими компаніями з обслуговування житлового фонду за ненадані послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій проведено перерахунки на користь споживачів на загальну суму 28 700 941 грн.

В управлінні зазначають, що у зв'язку зі зміною законодавства запроваджено нову методику нарахування плати за послуги з вивезення сміття у будинку, якою передбачено нарахування плати за послугу з розрахунку кількості людей зареєстрованих в помешканні, а не з кількості квадратних метрів, як це було раніше. Нарахування по даній послузі в платіжках вказується окремою графою.

«За серпень 2018 р. перерахунки на користь споживачів щодо послуги з «Вивезення побутових відходів (збирання, зберігання, перевезення, переобладнання, утилізація, знешкодження та захоронення)» склали 25 073 624 грн», - сказав начальник управління Станіслав Москалевський. 

«Для коректного нарахування на фактичну кількість осіб, що проживають у квартирі, ви можете звернутися із відповідною заявою до Центру комунального сервісу. Звертаємо увагу споживачів що сума перерахунків відображається в квитанціях в графі «перерахунки». Також нагадаю, що в разі порушень зі сторони виконавців послуг необхідно складати акти-претензії відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 11 грудня 2013 р. № 970 «Про затвердження Порядку проведення перерахунку розміру плати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у разі перерви в їх наданні, ненадання або надання не в повному обсязі», - додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: