Кличко вручив відзнаку «Почесний громадянин Києва» родині автора гімна столиці «Києве мій»

Кличко вручив відзнаку «Почесний громадянин Києва» родині автора гімна столиці «Києве мій»

Мер Києва на початку засідання Київради вручив родині видатного поета, автора гімну української столиці «Києве мій» Дмитра Луценка відзнаку про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Києва»

Мер Києва Віталій Кличко на початку засідання Київради вручив родині видатного поета, автора гімну української столиці «Києве мій» Дмитра Луценка відзнаку про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Києва».

«Ми з вами в цьому залі ухвалювали рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Києва» (посмертно) видатному поету, автору популярних і улюблених народом пісень, Дмитру Омеляновичу Луценку, автору гімна нашої столиці – «Києве мій». Та, на жаль, досі не було можливості вручити відзнаку родині поета. І ось сьогодні ми можемо передати її сину Дмитра Луценка – Сергію Дмитровичу», – зазначив Віталій Кличко.

«Вашого батька, на жаль, вже немає з нами. Але щоразу, коли лунає «Києве мій» та інші його пісні, – це пам’ять про Дмитра Луценка і шана йому та його таланту», – сказав мер Києва, вручаючи відзнаку синові поета.

Сергій Луценко подякував столичній владі за високу відзнаку, якою вшанували поетичну та пісенну творчість його батька. «Я дуже гордий з цього і це дуже знаково, адже цього року у жовтні виповнилося б 95 років з дня народження Дмитра Луценка», – зазначив його син.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: