Коли столичні школярі повернуться за парти? Кличко назвав дату

Коли столичні школярі повернуться за парти? Кличко назвав дату
Столична влада наполягала, щоб під час локдауну навчання молодших класів було очним
Фото з відкритих джерел

Якщо епідеміологічна ситуація погіршиться, буде застосована змішана система навчання в київських школах

Столична влада налаштована відновити навчання в усіх школах міста з 25 січня. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

Він нагадав, що неодноразово звертався до уряду щодо відновлення навчання у молодшій школі, щоб учні могли повернутися за парти.

«Це поліпшить і процес навчання учнів молодших класів, і дозволить їх батькам працювати. Враховуючи, що суворий карантин завершується в кінці цього тижня, уряд має ухвалити рішення, як далі вчитимуться школярі. Столична влада налаштована відновити з 25 січня навчання в усіх школах міста, – підкреслив мер. – До звичного навчального процесу повернеться початкова школа - з першого по четвертий клас. І мають повернутися за парти учні старших, особливо випускних, класів. Аби належно підготуватися до атестації, ЗНО та вступної кампанії в вищі учбові заклади».

Кличко зазначив, що механізм змін навчального процесу у столиці відпрацьований. І в разі необхідності, якщо епідеміологічна ситуація погіршиться, буде застосована змішана система навчання, коли на дистанційне навчання відправлятимуть не всіх школярів. 

«Міська влада, як і до оголошення локдауну, відповідально ставиться до карантинних обмежень. І буде ухвалювати рішення про припинення навчання в окремих класах та школах, виходячи із ситуації із захворюваністю. Тобто керівництво закладів закриватиме на карантин окремі школи або класи», – повідомив Кличко.

Він зазначив, що столичні садочки продовжують працювати у звичайному режимі. На карантин зачинений один заклад дошкільної освіти – у Шевченківському районі. Також через виявлені випадки вірусу тимчасово закриті 39 груп у 36 садках. Наповненість дітей у дитячих садочках Києва – понад 40%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: