Масове отруєння дітей: на Київщині перевірять усі шкільні автобуси

Масове отруєння дітей: на Київщині перевірять усі шкільні автобуси
Шкільний автобус, яким перевозили дітей, буде направлений на проведення відповідної автотехнічної експертизи
Фото: Нацполіція

Протягом 20 днів має бути проведено технічний огляд усього транспорту, що перевозить дітей до шкіл

У зв’язку з інгаляційним отруєнням дітей в Баришівському районі голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук надав доручення перевірити технічний стан абсолютно усіх шкільних автобусів Київщини. Відповідне рішення було прийняте на черговому засіданні комісії з ТЕБ та НС. Про це повідомляє прес-служба Київської ОДА.

«Протягом 20 днів освіті та реєстраційній службі провести технічний огляд всіх наявних видів транспорту, який перевозить дітей, що навчаються в опорних школах, та доповісти на комісії про результати», – доручив Терещук.

Також департаменту медицини було доручено вжити всіх необхідних заходів для обстеження та надання медичної допомоги постраждалим дітям.

Як повідомлялося, у четвер, 24 січня, автобус привіз дітей з навколишніх сіл до школи села Морозівка. Школярі по дорозі чули запах горілої пластмаси, а згодом дітей з симптомами отруєння було доправлено до районної лікарні міста Баришівка.

У Баришівській районній лікарні перебуває 12 дітей. Як повідомили у Департаменті охорони здоров'я Київської ОДА, троє дітей у реанімації.

Працівники поліції встановили місцезнаходження шкільного автобуса.

Тривають процесуальні дії щодо вилучення транспорту, який у подальшому буде направлений на проведення відповідної автотехнічної експертизи.   

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 287 (Випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: