Медичні заклади Київщини отримали вакцину від сказу

Медичні заклади Київщини отримали вакцину від сказу
Вакцина від сказу надійшла до медзакладів Київської області

Київщина отримала 1682 дози вакцини проти сказу

Вакцину від сказу розподілено на медичні заклади Київської області. Про це повідомляє прес-служба Департаменту охорони здоров’я Київської облдержадміністрації.

«Наказом Департаменту охорони здоров’я Київської ОДА від 17.07.2018 № 557-адм «Про розподіл імунобіологічного препарату «Верораб/Verorab вакцина антирабічна інактивована суха», закупленого за кошти Державного бюджету України на 2016 рік» у медичні заклади області розподілено вакцину від сказу для раціонального використання та вчасного надання необхідної медичної допомоги жителям Київщини, постраждалим від укусів тварин тощо», - йдеться в повідомленні.

Київщина отримала 1682 дози (флаконів) вакцини проти сказу.

Антирабічні вакцини, що призначені для профілактики та лікування сказу у дітей та дорослих, були закуплені та доставлені Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за кошти державного бюджету. Ці вакцини вироблені у Франції, мають сертифікат якості GMP та є прекваліфікованими ВООЗ.

Сказ – це гостра інфекційна хвороба, що вражає центральну нервову систему. Вірус передається від хворих тварин через укус або ослинення шкіри чи слизових оболонок, особливо якщо на них є мікротравми.
Антирабічну вакцину застосовують для первинної імунізації людей, які були в контакті або були вкушені скаженими чи підозрілими на сказ або невідомими тваринами. Подальша ревакцинація проводиться згідно зі схемою лікувально-профілактичної імунізації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: