Медики Кличка замовили тест-системи за втричі завищеними цінами

Медики Кличка замовили тест-системи за втричі завищеними цінами

КМДА купить німецькі тести на йододефіцит на 3,14 млн грн

Департамент охорони здоров’я Київської міської держадміністрації 11 жовтня за результатами тендеру замовив ТОВ «Реал Діагностик» тестів на 3,14 млн грн. Про це повідомляється у системі ProZorro.

Цьогоріч поставлять 76 500 тест-систем виробництва компанії «Roche Diagnostics GmbH» (Німеччина) для проведення скринінгових обстежень дітей та вагітних з метою раннього виявлення йододефіциту, призначених для аналізатора Cobas E-411 того ж виробника:

  • 38 250 шт. – для визначення тіреотропного гормону ТТГ по 40,57 грн за штуку;
  • 38 250 шт. – для визначення вільного тироксину Т4 по 41,61 грн за штуку.

Постачальник «Реал Діагностик» представляє ТОВ «Діалог Діагностікс», що є офіційним субдистриб’ютором в Україні компанії «Roche Diagnostics Polska Sp. z o.o.» (Польща), а та – вже офіційним дистриб’ютором німецького виробника «Roche Diagnostics GmbH».

За даними бізнесмена Олексія Тамразова, Національна дитяча спеціалізована лікарня «Охматдит» МОЗ замовляє у згаданого субдистриб’ютора «Діалог Діагностікс» такі ж імунотести значно дешевше – відповідно по 13,40 грн і 14,72 грн за штуку (у тендерній пропозиції вказані ціни 2 683 грн і 2 943 грн за набір із 200 тестів).

Таким чином, тендерні ціни для департаменту КМДА в середньому втричі вищі від цін для «Охматдиту». Якби департамент закупив тести за ціною «Охматдиту», то витратив би 1,08 млн грн, що майже втричі менше від нинішньої суми закупівлі у 3,14 млн грн.

Формальна економія відносно очікуваної вартості закупівлі у 3,16 млн грн склала 0,6%.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Медлідер 24» Миколи Бондаря, яке має спільну адресу з ФОП Журавель Євген Валерійович та з 2014 року отримало підрядів на 66,90 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: