Медики Кличка заперечують, що купили тест-системи за завищеними цінами

Медики Кличка заперечують, що купили тест-системи за завищеними цінами
Київ замовив імунотестів на 3,14 млн грн

У КМДА запевнили, що сума, витрачена на імунотести, є меншою за закупівельну ціну, яку за версією журналістів витрачено в інших регіонах країни

Інформація, поширена інтернет-ресурсом «Наші гроші», про закупівлю за втричі завищеними цінами тест-систем для проведення обстежень дітей і вагітних із метою раннього виявлення йододефіциту не відповідає дійсності. Про це заявили у Департаменті охорони здоров’я Київської міської держадміністрації.

У профільному Департаменті повідомили, що на виконання заходів, передбачених міською цільовою програмою «Здоров’я киян на 2017–2019 роки» за кошти міського бюджету, з дотриманням відповідних тендерних процедур, були закуплені імунотести для кількісного визначення тиреотропіну/TSH Thyrotropin та кількісного визначення незв’язаного тироксину /FT4 Gen у комплекті для проведення повного циклу зазначених досліджень.

Таким чином, ціна, на яку посилаються журналісти як на завищену, є ціною за тест-систему та інші витратні матеріали комплекту, без яких проведення достовірного аналізу на наявному сучасному аналізаторі закритого типу Cobas E-411 є неможливим.

Що стосується суми, витраченої на імунотести окремо, то вона складає 13,4 грн/шт. за імунотести для кількісного визначення тиреотропіну і 14,7 грн/шт. за імунотести для визначення незв’язаного тироксину /FT4 Gen. А тобто є меншою за закупівельну ціну, яку за версією журналістів витрачено в інших регіонах країни.

Департамент охорони здоров’я КМДА закликає представників засобів масової інформації перевіряти факти у офіційних джерел, звертатися за уточненнями, коментарями, поясненнями тощо, аби унеможливити поширення неправдивої інформації. 

Нагадаємо, Департамент охорони здоров’я КМДА 11 жовтня за результатами тендеру замовив ТОВ «Реал Діагностик» тестів на 3,14 млн грн. ЗМІ повідомили, що тендерні ціни для департаменту КМДА в середньому втричі вищі від цін для «Охматдиту».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: