Мінкульт не дозволив Тігіпку будівництво висотки у центрі Києва

Мінкульт не дозволив Тігіпку будівництво висотки у центрі Києва
Генплан забороняє будівництво у центрі Києва вище 27 м

Компанія Тігіпка хоче збудувати 115-метровий будинок у центрі столиці

Міністерство культури відмовило у погодженні ТОВ «Віолія» історико-містобудівного обґрунтування з будівництва 115-метрової багатоповерхівки на вул. Антоновича, 136-138. Про це свідчить інформація на сайті міністерства.

Нагадаємо, на вул. Антоновича, 136-138 ТОВ «Віолія» і ТОВ «Піріт» збираються збудувати 33-поверховий житловий будинок з вбудованими нежитловими приміщеннями.

Компанія «Піріт» отримувала ділянку за вказаною адресою для будівництва офісного центру. Водночас у січні цього року Департамент містобудування КМДА видав фірмам містобудівні умови та обмеження (МУО), якими дозволили будувати на ділянці «багатофункціональний комплекс», а по факту – житлову висотку.

Оскільки вул. Антоновича – це центр Києва, то тут існує обмеження щодо висоти. Генплан забороняє будівництво вище 27 м, а висота майбутнього будинку – 115 м (33 поверхи). Саме це питання щодо висоти і вирішував Мінкульт.

Нагадаємо, що компанія «Піріт» намагається також погодити у Мінрегіоні відхилення від державних будівельних норм.

Засновником ТОВ «Піріт» є кіпрська компанія «Девісал Лімітед», кінцевим бенефіціарним власником якої є Сергій Тігіпко.

Разом із цією фірмою містобудівні умови та обмеження на проект отримувало також нещодавно створене ТОВ «Віолія», засновниками якого є Максим Кузьменко і Ольга Майська.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: