На дезінфекцію будинків Київ виділив 23 млн грн

На дезінфекцію будинків Київ виділив 23 млн грн

У столиці комунальники проводять дезінфекцію будинків

Комунальні служби Києва регулярно здійснюють дезінфекцію багатоквартирних будинків. У місті їх - близько 11,5 тис. Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Керуючись рекомендаціями, що ми отримуємо від китайських лікарів, ми здійснюємо регулярну дезінфекцію житлових будинків столиці. Нагадаю, в Києві їх - близько 11 з половиною тисяч. Вісім з половиною перебувають у комунальній власності, - сказав Кличко. - Але, ми пішли назустріч всім ОСББ і надали управляючим компаніям дезінфікуючі засоби та засоби захисту, костюми для двірників. На це з міського бюджету виділили 23 мільйони гривень. Обробку здійснюють двірники. Вони отримали необхідне обладнання та дезінфікуючі засоби, якими обробляють сходові клітини, ліфтові кабіни, ручки дверей, сходові перила в житлових будинках».

Він також підкреслив, що двірники обробляють дитячі та спортивні майданчики, користування якими місто заборонило до покращення ситуації. Заборона стосується всіх майданчиків, розташованими у парках, скверах та на прибудинкових територіях.

«Якщо у мешканців будинків є нарікання, що в їх будинку не роблять дезінфекцію, - треба негайно звернутися або до місцевої керуючої компанії, або до Департаменту житлово-комунального господарства за телефоном 15-57», - зазначив Кличко. 

Як повідомлялося, станом на 26 березня у Києві зафіксовано ще шість випадків захворювання на коронавірус. Кількість киян, що захворіли на COVID-19, зросла в місті до 40 осіб.

До слова, власник компанії «Місто для людей», колишній заступник голови КМДА Руслан Крамаренко попередив про житлово-комунальний колапс.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: