Мер запевнив киян: столичні медики нададуть допомогу всім

Мер запевнив киян: столичні медики нададуть допомогу всім

Віталій Кличко закликав підписати декларацію із сімейним лікарем

Мер Києва Віталій Кличко запевнив, що столичні медики нададуть допомогу всім, в кого буде підозра або захворювання на коронавірус, незважаючи на те, підписала людина декларацію із сімейним лікарем чи ні. Про це він сказав під час онлайн-пресконференції.

«Ми повинні і будемо надавати медичну допомогу всім, у кого буде виявлено коронавірус чи підозру на захворювання. Якщо ви не підписали декларацію, а захворіли і звернулися зі скаргою на високу температуру, тиск, сильний біль – лікар вас огляне, проконсультує, зробить тест та призначить лікування. А в разі необхідності – направить до одного з семи визначених лікувальних центрів», - наголосив мер столиці. 

За його словами, ті, хто підписав декларацію, зокрема, мають право на безкоштовні аналізи. Бо кошти за це держава перераховує за програмою «Гроші йдуть за пацієнтом». Також ті, хто підписав декларацію, можуть отримати ліки в рамках програми, яку фінансує місто. 

«Нагадаю, що термін, у який можна підписати декларацію, необмежений. І зробити це можна навіть під час прийому у лікаря. Тож, не зволікайте. Подбайте про своє здоров’я», - закликав мешканців міста Кличко.

Як повідомлялося, станом на 26 березня у Києві зафіксовано ще шість випадків захворювання на коронавірус. Кількість киян, що захворіли на COVID-19, зросла в місті до 40 осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: