На Київщині хабарник, тікаючи від поліції, скоїв низку ДТП

На Київщині хабарник, тікаючи від поліції, скоїв низку ДТП
Хабарник намагався втекти від правоохоронців на автомобілі
Фото: Нацполіція

Зловмисника затримали під час одержання ним 150 тисяч доларів хабара

Оперативники Управління захисту економіки в Київській області Нацполіції, слідчі Головного управління Нацполіції в Київській області за процесуального керівництва прокуратури Київської області спільно з відділом протидії корупції ДАБІ України викрили забудовника у протиправній діяльності. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

«Встановлено, що фігурант вирішив допомогти колишньому компаньйону з отриманням дозвільних документів на будівництво багатоповерхового житлового будинку, але за дану «послугу» останній повинен був заплатити 155 тисяч доларів США «винагороди». За вказану суму зловмисник пообіцяв вплинути на посадових осіб Держаної архітектурно-будівельної інспекції України під час прийняття ними відповідного рішення», - йдеться в повідомленні.

У межах провадження правоохоронці задокументували факт одержання зловмисником частини неправомірної вигоди – 5 тисяч доларів США.

У середу, 17 жовтня, оперативники затримали фігуранта кримінального провадження під час одержання ним 150 тисяч доларів США хабара. 

Зрозумівши, що його викрили правоохоронці, правопорушник намагався втекти та скоїв ряд дорожньо-транспортних пригод, у тому числі і за участю карети швидкої допомоги.  

На даний час фігурант затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) КК України.

Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: